dodo/nododo

dodo/nododo is een ‘tijdschrift in de geest van Lewis Carroll’ en staat onder redactie van Jur Koksma (hoofdredacteur) en Joep Stapel. Het wordt uitgegeven door het Lewis Carroll Genootschap en is gratis voor Vrienden van het Genootschap. Een hoge verschijningsfrequentie behoort niet tot de bestaansgronden van dodo/nododo. De bijzondere vormgeving is van grafisch ontwerper Michiel Terpelle.

dodo/nododo is te koop bij boekhandel Roelants in Nijmegen en te bestellen via de webwinkel van het LCG.

dodo/nododo #2: af/of

Tijdens het jaarlijkse LCG-symposium, op 2 februari 2019 in Deventer, presenteerden we dodo/nododo #2. Dit tweede nummer is een catalogus, geheel gewijd aan de tentoonstelling ‘af/of’, die van 8 t/m 23 juni te zien zal zijn in landhuis Oosterhouw in het Noord-Groningse Leens. Oosterhouw is de plek waar dichter C.O. Jellema woonde van 1989 tot zijn dood in 2003 – een ongelooflijk, van de tijd losgezongen oord.

spiegel | deur
achterkant van de spiegel | tuin

Uiteraard bevat dodo/nododo #2 poëzie van Jellema, evenals een uitgebreide correspondentie met de huidige bewoner van Oosterhouw, Christiaan Klasema (de weduwnaar van Jellema’s weduwnaar, Klaas T. Noordhuis). En verder: foto’s van Annemarie van Buuren, gedichten van Jack Spicer en Eugenio Montale, kunst van Maggie Taylor, Arie van Geest en Adriana Peliano, magie van illustrator Floor Rieder, een inlegbrief van kunstenares Tinkebell, citroenen, cassettebandjes, huizen, van alles en meer, een flinke dosis Alice in Wonderland en een snufje van onszelf.

Lees hier het ‘woord vooraf/of’ bij dodo/nododo #2. Het tweede nummer bestellen kan hier.

Een vermakelijke recensie van dodo/nododo #2 leest u hier op Tzum.

wand | pagina
Maggie Taylor – Looking Glass
stills uit maakfilm Floor Rieder

dodo/nododo #1

Het debuutnummer van dodo/nododo presenteerden we met de nodige trots en pret tijdens het LCG-symposium in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag op 12 januari 2018. Vanzelfsprekende pret en gerechtvaardigde trots, want dodo/nododo #1 staat bol en bont van de boeiende bijdragen: een verhaal van Librisprijs-winnaar Rob van Essen, fantastische Alice-kunst van de Braziliaanse Adriana Peliano, een logica-essay van Bas Savenije, een reportage over Alice-theater in New York van muziekjournalist Frederike Berntsen… En nog veel meer. De dodo leeft!

Rob van Essen leest zijn verhaal voor uit dodo/nododo 1
omslag dodo/nododo 1 vangt ‘de geest van Lewis Carroll’
eerste nummer uitgereikt aan illustrator Floor Rieder
presentatie van dodo/nododo 1 in Boekhandel Roelants, Nijmegen

Lees hier het redactioneel bij dodo/nododo #1. Het eerste nummer bestellen kan hier.